הדרך הטובה, ואולי היחידה כרגע, ליצור מותג תוכן בינלאומי

רוב היוצרים הכותבים חולמים על סדרת טלוויזיה בינלאומית מצליחה כמותג תוכן. מי לא רוצה להיות "פאודה" או "משחקי הכס"?

אבל הדרך להגשמת החלום היא כבר כל כך קשה ומפרכת שהיא כמעט בלתי אפשרית וזאת מכמה סיבות:

ראשית, צריך להבין שתהליך הפקת סדרת טלוויזיה הוא ארוך ומורכב. מרגע הרעיון הראשוני ועד לשידור בפועל, עוברות לא פחות מחמש שנים. כפי שציין יוצר הסדרה "הכתר", פיטר מורגן, בראיון ל-BBC: "זה תהליך מתיש וארוך, אבל בסופו של דבר, זה שווה את המאמץ" (BBC News, 2020). והסיכוי הסטטיסטי הוא מראש מאד קטן. ולכן זה עולה מלא כסף מה שאומר שגופי השידור לא מחליטים על איזה סדרה ללכת בקלות. כמו כל משקיעים עסקיים הם רוצים ללכת על בטוח.

שנית, סדרת טלוויזיה דורשת השקעה כלכלית עצומה. לכן, גופי שידור מעדיפים להשקיע במותגי תוכן מבוססים, כאלו שכבר הוכיחו את עצמם. לדוגמה, סדרת הספרים "משחקי הכס" של ג'ורג' ר.ר. מרטין זכתה להצלחה אדירה עוד לפני שהפכה לסדרת טלוויזיה עטורת פרסים. כפי שאמר מנכ"ל HBO, ריצ'רד פלפלר: "הספרים סיפקו לנו בסיס מוצק ואינדיקציה ברורה לפוטנציאל ההצלחה של הסדרה" (Variety, 2011).

ושלישית, וזה בעצם החידוש המשמעותי במצב – בעקבות מהפכת ה- AI, מתסמן שבעתיד הלא רחוק (אני מהמר על חמש עד עשר שנים) ייתכן שהבעלות על התוכן כבר לא תהיה בידינו. עם התקדמות הבינה המלאכותית (AI), נוכל פשוט לחזור הביתה ולבקש לראות "קומדית כדורגל עם גל גדות, דב נבון וספיידרמן. ושיהיה באיביזה" ותוך דקה יתחיל להתנגן הפרק הראשון.

בנקודה העתידית הזאת, לדעתי, לא תהיה לנו כבר בעלות על התוכן. זה יהיה כמו פוסט בפייסבוק או באינסטגרם. אולי אם יהיה לכם רעיון מוצלח במיוחד אז תוכלו לחלוק אותו עם אחרים אבל לא יותר מזה. במקרה הכי טוב תהיה אולי איזה תוכנית שיתופים סטייל יוטיוב אבל אני בספק. כי ליצור ככה סדרה זה כמו לכתוב משפט בפייסבוק ולא משלמים על זה כסף.

אז בשביל מה לטרוח ולנסות עכשיו סדרת טלוויזיה או מותג תוכן, אתם שואלים?

בגלל שבבקשה למעלה, ספיידרמן, גל גדות וגם דב נבון יקבלו כסף. כי הם ספציפיים, בין אם הם אנשים אמיתיים או מותג. ולכן המירוץ האמיתי הוא על יצירת מותגי תוכן ועולמות תוכן, והמירוץ הזה עדיין רלוונטי.

כמו שאמר ניל גיימן, מסביר: "ספרים הם הדרך המהירה והיעילה ביותר ליצור עולם, דמויות ומותג. אתה לא תלוי באף אחד מלבד עצמך וכישרונך" (The Guardian, 2019). ולכן, לדעתי, הדרך הבטוחה והמהירה ביותר שתהיה לכם סדרת טלוויזיה עולמית היא ליצור ספר, בעצם סדרת ספרים, של עולם עשיר ומלא ועלילה סוחפת וגיבורים חד פעמיים בלתי נשכחים ולהפיץ את הספרים האלה מהר ככל האפשר.

ויש עוד שני דברים יפים באסטרטגיה הזו:

הראשון הוא שאתם לא צריכים אף אחד חוץ מהכשרון שלכם בשביל ליצור ספר או סדרת ספרים.

והדבר השני הוא שבאסטרטגיה הזו, מהפכת ה- AI  עוזרת לכולנו לא רק לכתוב ספרים טוב ומהר יותר אלא בעיקר לתרגם אותם לשפות אחרות ולהגיע לקהלים חדשים ובינלאומיים.

מי שיצליח להרים לעצמו מותג תוכן אחד או כמה בשנים הקרובות, יוכל ליהנות מהשימוש ביצירה שלו גם בהמשך כשהכל יהיה כבר אוטומטי ולכן כדאי לשים את כל האנרגיה ביצירת סדרת ספרים בינלאומית מצליחה.

היא תביא אותנו מהר יותר מכל דבר אחר אל מותג תוכן בינלאומי חוצה מדיומים וכדאי לנו מאד להזדרז.

ואם אתם לא מאמינים לי, מוזמנים לקרוא את המאמר הזה שדי אומר את אותו דבר –

Learn Screenwriting By Creating Your Own IP to Adapt In Hollywood

ותודה למאור גילרמן האלוף מאיגוד הסטודנטים ששיתף את המאמר מנו פילם סקול בניוזלטר המצוין שלו.

 

אז איך הופכים תסריט לספר ב- AI? מוזמנים לבדוק הקורס המלא שלי בנושא

ועכשיו גם הכרזה אישית. בשנה האחרונה בדקתי את תחום ה- AI היטב מתוך הבנה וכוונה להרים בו עסק עתידי. בדקתי בוטים, מרקטינג, סטודיו ליצירת סרטים ועוד כמה דברים עד שלבסוף מצאתי את התחום שאני גם מאמין גדול בו וגם אחד שצברתי בו כבר ידע ניכר ויתרון תחרותי. והתחום הזה הוא תחום התרגום.

אז גאה להכריז שפתחתי עסק לתרגום ספרים ותסריטים מעברית לאנגלית, באמצעי AI מתקדמים אבל עם פיקוח של עורכים אנושים לוודא שהתרגום יוצא ברמה הכי גבוהה ובמחירים ששוברים את השוק. מוזמנים לבדוק את השירות שלנו פה בתרגום AI

רוצים להגיב?

× מוזמנים לדבר איתי